انواع بالابر باربر
بالابر باربر، ماشینی است که برای جابجایی بار بین دو یا چند ایستگاه کاری مورد استفاده قرار میگیرد. انواع بالابر حمل بار، کاربردهای زیادی در کارخانجات، انبارها، فروشگاه ها، سایت های صنعتی و … دارند. همچنین نوع طراحی بالابر متناسب با شرایط کاربری بسیار متنوع است. بالابرهای باربر در ساده ترین حالت به یک پلتفرم (کفی) برای حمل بار مجهز میشوند. در کاربردهای صنعتی بمنظور ایمنی، مانند آسانسورها در یک محفظه پوشیده (داکت) با کابین و درب اجرا میشوند. در هر صورت این نوع دستگاه ها مخصوص حمل بار طراحی شده و فاقط ادوات و شرایط ایمنی لازم برای استفاده مسافر است.
بالابرهای غذابر
بالابرهای سینی بر در رستوران ها، کافه ها، سالن های پذیرایی، سلف سرویس ها و آشپزخانه ها کاربرد دارند. این دستگاه ها کمک میکنند تا غذا یا نوشیدنی آماده شده در بخش آشپزخانه به بخش پذیرایی که در طبقه دیگری است ارسال شود. مکانیزم عملکرد مشابه بالابرهای باری است ولی دستگاه باید به کابین مخصوص حمل غذا مجهز باشد. همچنین بمنظور ایمنی کاربران باید درب های طبقات در طراحی پیش بینی شوند. درب های طبقات و کابین بالابر غذابر، به دلیل رعایت موازین بهداشتی باید از جنس استنلس استیل ساخته شوند. همچنین کیفیت حرکت بالابر اهمیت بالایی دارد. حرکت بالابر باید نرم و یکنواخت باشد و شروع و توقف آن بدون ضربه و تکان شدید صورت گیرد. در غیر اینصورت نوشابه، سیب زمینی و پیتزا با هم مخلوط شده و بدست مشتری میرسد!
بالابرهای غذابر بسته به شرایط کاربری و ساختمانی میتوانند با سیستم هیدرولیک یا سیستم های کششی و وینچ اجرا شوند. در صورت بکارگیری سیستم کششی دستگاه باید به وزنه های تعادل مجهز شود. در این حالت در بالای داکت بالابر باید بخش موتورخانه مستقر شده و تجهیزات نیروی محرکه در آنجا نصب شوند. در صورتیکه ارتفاع جابجایی خیلی زیاد نباشد بکارگیری سیستم هیدرولیک میتواند توجیه بالایی از نظر فنی و اقتصادی داشته باشد.
بالابرهای کتاب بر
بالابر کتاب بر یا اسناد بر، نوعی از دستگاه های بالابر باربر هستند که بمنظور نقل و انتقال کتاب یا اسناد و اوراق بین طبقات ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع دستگاه ها در کتابخانه ها، دانشگاه ها، سازمان ها و بخش های بایگانی کاربرد دارند. بالابرهای کتاب بر باید دارای یک کابین مناسب برای جای دادن انواع کتاب ها و زونکن ها یا باندل های بایگانی مدارک باشند. ابعاد و ظرفیت دستگاه در تناسب با نیازمندیهای کاربری تعیین میشود. همچنین درب های طبقات بمنظور ایمنی و زیبایی باید پیش بینی شوند.
بالابر آزمایشگاهی
بالابر آزمایشگاهی یا بالابر نمونه بر، برای نقل و انتقال نمونه ها یا لوازم آزمایشگاهی بین طبقات کاربرد دارد. همچنین این دستگاه ها در بیمارستان ها، کلینیک ها و مراکز بهداشتی برای جابجایی انواع لوازم بهداشتی و بیمارستانی کاربرد دارند. نکته مهم در طراحی و ساخت این دستگاه ها، هماهنگی با شرایط بهداشتی و استریل محیط است. کابین، درب ها و جداره های دستگاه که قابل دسترس هستند باید از جنسی انتخاب شوند که براحتی قابل شستشو و ضدعفونی باشند.
بالابر ترولی بر
بالابرهای ترولی بر، در رستوران ها، هتل ها، باشگاه ها و سالن های پذیرایی و غذاخوری کاربرد دارند. باید توجه داشت که بالابر ترولی بر یکی از انواع بالابر باربر بوده و برای استفاده مسافرین طراحی نشده است. بدین ترتیب کابین این دستگاه میبایست طوری طراحی شود که استفاده را به حمل بار و ترولی محدود کند. این نوع بالابر، ضمن کمک به تسریع جابجایی ترولی ها، مانع از ایجاد مزاحمت برای مسافرین در استفاده از آسانسورهای مسافری ساختمان میشود.
بالابر ویلچربر
بالابر ویلچربر که برخی به آن جک معلول نیز میگویند، وسیله ای است بسیار مهم، کاربردی و اقتصادی. برای جبران اختلاف سطح های محدود داخل یا بیرون ساختمان ها از بالابر ویلچربر استفاده میشود. بالابرهای ویلچربر در مقایسه با رمپ (سطح شیب دار) استاندارد، صرفه جویی قابل توجهی در فضا میکنند. بدین ترتیب میتوان آنها را راهکاری بسیار اقتصادی در نظر گرفت. نکته مهم در طراحی و اجرای بالابرهای ویلچربر ایمنی برای کاربران است. باید توجه داشت که این دستگاه برخلاف بالابرهای باری برای جابجایی مسافر طراحی شده که اغلب به نوعی کم توان محسوب میشوند. حرکت بالابر ویلچربر باید نرم و بدون شوک باشد. و دستگاه به ادوات ایمنی و شرایط مطلوب کاربری تجهیز شده باشد.
بکارگیری بالابرهای ویلچربر در اغلب کشورهای توسعه یافته کاملا رایج و از نظر قانونی الزام آور است. شرکتهای معتبر در این زمینه بطور مستمر در حال توسعه دادن عملکرد و ایمنی انواع بالابر برای افراد کمتوان هستند. متاسفانه در کشور ایران باوجود اجباری شدن بکارگیری بالابر ویلچربر در ساختمان ها، مقررات و استانداردهای لازم در این زمینه جاری نشده است. در این شرایط شاهد تقلب و کم کاری بمنظور صرفه جویی اقتصادی و اخذ مجوز های لازم در ساختمان هستیم.
بالابر برانکاردبر
بالابرهای برانکاردبر ساختاری مشابه بالابر ویلچربر دارند، با این تفاوت که پلتفرم آنها مناسب حمل برانکارد است. این دستگاههای برای جابجایی در ارتفاع حداکثر 2 متر معمولا در فضاهای عمومی و ساختمان های مراکز بهداشتی و درمانی نصب میشوند. با توجه به شرایط استفاده این دستگاه ها، ایمنی در ساختار و عملکرد بالابرهای برانکارد فاکتور بسار مهمی است.
انواع بالابر خانگی
بالابرهای خانگی به نوعی از آسانسورهای کوچک با ظرفیت پایین، سرعت کم و کابین کوچک گفته میشود. بالابرهای خانگی عموما در خانه های ویلایی با دو تا سه طبقه اجرا میشوند. و قابلیت نصب در فضای باز و سرپوشیده را دارند. این دستگاه در ساختمان هایی که برق سفاز ندارند با برق تکفاز شهری 220 ولت قابل اجرا است و میتواند در فضای چشمی راه پله ها هم نصب شود. بالابرهای خانگی باید تمام شرایط و تمهیدات ایمنی آسانسورهای هیدرولیک را دارا باشند تا اطمینان خاطر و ایمنی لازم برای استفاده افراد در ساختمان را تامین کنند. در این سایت یک مقاله کامل درباره انواع، مشخصات و قطعات بالابر خانگی منتشر شده که مطالعه آن برای علاقمندان میتواند مفید باشد.
بالابر بار انداز
بالابر یا سکوی بارانداز عموما در انبارها یا سایت های صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع بالابر بمنظور هم سطح سازی دو تراز برای جابجایی بارهای سنگین تعبیه میشود. یکی از کاربردهای مهم، تخلیه بار یا بارگیری کامیون ها است. سکوی بارانداز متحرک میتواند هم سطح زمین شود تا پالت بوسیله لیفتراک یا جک پالت روی آن قرار گیرد. و سپس همتراز کفی کامیون یا تریلی شده و بار تخلیه شود. این نوع بالابرها معمولا با سیستم هیدرولیک قیچی طراحی میشوند و قابلیت حمل بارهای سنگین را دارند.
انواع میز بالابر
میز بالابر کاربرد وسیعی در کارخانجات، چاپخانه ها و کارگاه های خدماتی دارد. این دستگاه کمک می کند تا بار، تجهیزات و وسایل سنگین در ارتفاع مورد نظر اپراتور نگه داشته شود تا روی آن کاری انجام شود یا بمنظور سهولت جابجایی هم سطح سکوی کار شود. میزهای بالابر در دو نوع ثابت و متحرکت طراحی می شوند و عموما با استفاده از مکانیزم قیچی عم میکنند.
میزهای بالابر بسته به شرایط کاربری در انواع هیدرولیک دستی و هیدرولیک برقی ساخته میشوند. میزهای دستی با استفاده از یک اهرم دستی روغن رو پمپ کرده و به تدریج میز در جهت بالا حرکت میکند. در میزهای برقی اتوماتیک پمپ با یک الکتروموتور عمل کرده و حرکت دستگاه انجام میپذیرد.
انواع بالابر متحرک
بالابرهای متحرک که با عنوان بالابرهای پرتابل سرویس نیز شناخته میشوند اغلب بمنظور دسترسی افراد به ارتفاع مورد استفاده قرار میگیرند. بالابرهای متحرک انواع گوناگونی دارند که متناسب با شرایط کاربری انتخاب میشوند. بالابرهای تلسکوپی، بالابرهای ستونی، بالابرهای آکاردئونی، بالابرهای مورب و بالابرهای مفصلی از جمله این موارد هستند.
انواع بالابرهای متحرک در سه گروه پرتابل معمولی، خودکشنده و خودرویی دسته بندی میشوند. انواع پرتابل معمولی مجهز به چرخ هستند و میتوانند توسط افراد به محل مورد نیاز منتقل شوند. انواع خودکشنده با استفاده از تجهیزات نیروی محرکه خود با فرمان کاربر حرکت میکنند. انواع بالابرهای خودرویی، همانطور که از نامشان مشخص است روی خودرو بصورت ثابت سوار شده و براحتی در خیابان ها و جاده ها حرکت میکنند.
بالابر مصالح بر ساختمانی
انواع بالابرهای مصالح بر یا ساختمانی در عملیات ساختمان سازی و کارهای عمرانی دیگر نظیر حفر چاه مورد استفاده قرار میگیرند. این بالابرها با استفاده از مکانیزم وینچ مانند چرخ چاه عمل میکنند و برای حمل و انتقال مصالح به ارتفاع مورند نظر مورد استفاده قرار میگیرند. ساختار و عملکرد این دستگاه ها ساده است و براحتی توسط کارگران ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرند اگرچه همیشه استفاده از آنها خطراتی به همراه دارد و باید اصول ایمنی کاملا رعایت شود.
آسیا یدک تولید کننده انواع استاکر دستی لیفتراک دستی جک پالت بشکه بر جرثقیل ...
بالابر باربر و غذابرتهران ، اسلامشهر