آسانسور هیدرولیک

درب آسانسور فرماتور
ریل مونته فرو
سیم بکسل فایفر
گوستاولف
تراول کابل دتوایلر
شرکت بوخر آسانسور هیدرولیک

انواع آسانسور هیدرولیک، کاربردهای گسترده ای در تمام دنیا دارند. علت اینکه چرا آسانسورهای هیدرولیک تا این حد محبوب هستند در این نوشته توضیح داده شده است. بر اساس آمارهای موجود در برخی از منابع، نزدیک به 70 درصد آسانسورهایی که در اروپا اجرا میشوند با استفاده از سیستم هیدرولیک عمل میکنند. بکارگیری سیستم هیدرولیک در آسانسور پیشینه بسیار طولانی دارد که در قسمت تاریخچه به آن پرداخته شده است.

در مطلب پیش رو تلاش شده تا با نگاهی جامع آسانسورهای هیدرولیک از نقطه نظرات متفاوت بررسی شوند. این مطلب میتواند اطلاعات کاربردی در اختیار مهندسین، معماران و استفاده کنندگان از آسانسور قرار دهد. همچنین مطالعه این مقاله میتواند برای مهندسین، تکنیسین ها و دست اندرکاران صنعت آسانسور، و همینطور دانشجویان رشته مهندسی مفید واقع شود. 

آسانسور هیدرولیک

آسانسور هیدرولیک چیست؟

در ادبیات فنی، آسانسور بعنوان وسیله ای دائمی برای جابجایی بار و مسافر تعریف شده است. آسانسور هیدرولیک، همانطور که از نامش مشخص است آسانسوری است که با استفاده از سیستم هیدرولیک عمل میکند. سیستم های هیدرولیک کاربردهای وسیعی در صنعت دارند. از جمله کاربردهای سیستم هیدرولیک میتوان به دستگاه های پرس، لیفتراک ها، ماشین آلات ساختمانی، بالابرها و صنعت خودروسازی اشاره نمود. سیستم های هیدرولیک بر پایه قوانین حاکم بر مکانیک سیالات طراحی و تجزیه و تحلیل میشوند. مباحث مهندسی هیدرولیک در رابطه با مایع محبوس تحت فشار توسعه یافته اند. شاید بتوان مفهوم فشار و جریان را به عنوان دو مولفه ای که مبانی مهندسی هیدرولیک پیرامون آن بررسی میشوند معرفی کرد. در مهندسی آسانسورهای هیدرولیک محاسبات و طراحی سیستم بر این مبنا انجام میشود.

آسانسور هیدرولیک

نحوه کار آسانسور هیدرولیکی

آسانسورهای هیدرولیک با استفاده از یک یا دو جک هیدرولیک حرکت میکنند. با حرکت جک هیدرولیک کابین آسانسور در راستای قائم جابجا میشود. حرکت جک در جهت بالا با عملکرد موتور و پمپ صورت میگیرد. حرکت برگشت بدون کارکرد پمپ و موتور و با استفاده از نیروی ثقلی است.

برای حرکت آسانسور هیدرولیک در جهت بالا لازم است جک به سمت بالا حرکت کند. بنابراین جریان سیال هیدرولیک باید پیستون جک را در جهت بالا هدایت کند. بدین منظور الکتروموتور که با برق کار میکند وارد عمل میشود. الکتروموتور نیروی مکانیکی لازم برای گردش پمپ هیدرولیک را تامین میکند. با گردش پمپ، سیال انباشته شده در مخزن مکیده شده و به سمت جک جاری میشود. جریان سیال توسط شیرهای هیدرولیک مخصوص، کنترل و متعادل میشوند.

دنیای آسانسور

آسانسورها بخشی جدایی ناپذیر، مهم، حساس و قلب تپنده ساختمان ها هستند. برای آشنایی با انواع آسانسور، مشخصات فنی، انواع کاربری، تصاویر، کاتالوگ، قیمت و شناخت برترین برندهای ایرانی و پیشگامان جهانی وارد صفحه آسانسور شوید.

چرا آسانسورهای هیدرولیک محبوب هستند؟

بدون شک آسانسورهای هیدرولیک در کاربرد مناسب از بیشترین محبوبیت برخوردارند. دلیل اصلی این موضوع به مزایای آسانسور هیدرولیک در مقایسه با سیستم های کششی باز میگردد. در ادامه برخی از مزایای مهم آسانسور هیدرولیک مورد اشاره قرار گرفته است.

مزایای آسانسورهای هیدرولیک

آسانسورهای هیدرولیک بر خلاف آسانسورهای کششی نیازی به تعبیه اتاق آسانسور در بالای ساختمان ندارند. موتورخانه آسانسور هیدرولیک در بالای چاه آسانسور تعبیه نمیشود و بر عکس در پایین ترین طبقه مستقر میشود.

موتورخانه آسانسور هیدرولیک متناسب با شرایط ساختمانی و معماری میتواند با فاصله از محل نصب آسانسور استقرار یابد.

آسانسورهای هیدرولیک بطور قابل ملاحظه ای سر و صدای کمتری تولید میکنند. منبع تولید همین سر و صدای بسیار کم پاوریونیت است که میتوان آن را هم در محلی مستقر کرد که مزاحمتی ایجاد نکند.

آسانسورهای هیدرولیک ایمنی بسیار بالایی دارند. این موضوع بخصوص در شرایط زلزله مورد توجه قرار میگیرد. یکی از علل حوادث در آسانسورهای کششی در شرایط زلزله و یا هنگام نصب و سرویس مربوط به وزنه های تعادل است. در آسانسورهای هیدرولیک وزنه های تعادل کلا وجود ندارند.

آسانسورهای هیدرولیک بدون استفاده از درایو، میتوانند منحنی حرکت کاملا مطلوبی داشته باشند. شروع حرکت و توقف بدون شوک، تغییرات سرعت تدریجی و ملایم با استفاده از یک شیر کنترل مکانیکی خوب براحتی تامین میشود.

چون در اجرای آسانسورهای هیدرولیک وزنه های تعادل بطور کلی منتفی شده اند، آزادی عمل بیشتری در طراحی آسانسور وجود دارد. این بدین معنی است که براحتی میتوان درب های ورودی کابین را در وجوه مختلف آن طراحی کرد. همچنین آسانسورهای پانورامیک با سیستم هیدرولیک به همین دلیل بسیار زیباتر و با سهولت بیشتر طراحی و اجرا میشوند.

یکی دیگر از محاسن آسانسورهای هیدرولیک این است که  به دلیل حذف وزنه های تعادل فضای به نسبت کمتری در چاه آسانسور نیاز دارند. این موضوع در نهایت امکان طراحی آسانسوری با ابعاد کابین بزرگتر یا صرفه جویی در فضای ساختمان را فراهم میکند.

معایب آسانسور هیدرولیکی

آسانسور هیدرولیکی

انواع آسانسور هیدرولیکی

آسانسورهای هیدرولیک را میتوان بر اساس نوع جک، روش نصب، نوع پاوریونیت، نوع کاربرد و … طبقه بندی کرد. در اینجا به دو نوع مهم آسانسور هیدرولیک که مدل جک در زیر و جک در کنار است اشاره شده است. این مقاله گنجایش کافی برای بررسی کامل انواع آسانسور هیدرولیک را ندارد و این موضوع در مطلب دیگری بررسی میشود.

آسانسور هیدرولیک جک مستقیم

اگر جک در آسانسور بدون واسطه به کابین یا یوک (کارسلینگ) آن متصل شود، آسانسور هیدرولیک جک مستقیم است. آسانسورهای جک مستقیم می توانند بصورت جک در زیر یا جک در کنار نصب شوند. مدل جک در زیر یک الگوی مشهور و پرکاربرد برای انواع آسانسورهای ماشین بر، باربر و پانورامیک است. 

آسانسور هیدرولیک جک غیر مستقیم

در آسانسورهای هیدرولیک جک غیرمستقیم، جک بواسطه فلکه و سیم بکسل به کارسلینگ متصل می شود. این مدل نصب برای آسانسورهای مسافری، خانگی و بسیاری از بالابرهای هیدرولیکی بسیار متداول است. نسبت حرکت در این آسانسورهای 2 به 1 است. بدین معنا که با حرکت هر یک متر جک کابین دو متر جابجا می شود. بنابراین در ارتفاع جک صرفه جویی می شود.

آسانسور هیدرولیک جک از زیر

آسانسورهای هیدرولیک با جک در زیر یا جک مرکزی اصطلاحا آسانسور هیدرولیک حفره دار نیز نامیده میشوند. در این مدل آسانسور داری یک جک است که بصورت مستقیم به زیر کابین متصل شده است. پوسته جک در حفره ای در زمین قرار میگیرد که باید در برابر رطوبت و عوامل اسیدی عایق شود. این حفره در وسط چاهک قرار گرفته و عمق آن بستگی به طول جک دارد.

آسانسور هیدرولیک جک در کنار

انواع آسانسورهای هیدرولیک با جک در کنار کاربرد وسیعی دارند. این مدل آسانسورها میتوانند به دو شکل اصلی مستقیم یا غیرمستقیم نصب شوند. در مدل های مستقیم، جک هیدرولیک به کابین بسته میشود. در مدلهای غیرمستقیم روی جک یک فلکه تعبیه میشود. سیم بکسل ها با عبور از فلکه به کابین بسته میشوند. مدل جک در کنار میتواند با یک جک هیدرولیک یا یک جفت جک (جک دوبل) عمل کند. در مدل های جک کنار غیرمستقیم نیازی به حفره جک در زمین وجود ندارد. ولی در مدل های جک در کنار مستقیم بسته به شرایط، ممکن است ایجاد حفره لازم باشد.

آسانسور هیدرولیکی

آسانسور هیدرولیک خانگی

آسانسور هیدرولیک خانگی بطور متداول با بالابر خانگی نیز شناخته می شود. آسانسورهای خانگی هیدرولیکی معمولا برای خانه های ویلایی با دو تا سه طبقه، و همچنین ساختمان های قدیمی بدون آسانسور کاربرد دارند. آسانسور خانگی ظرفیت و ارتفاع محدودی دارد و می تواند با برق تکفاز شهری 220 ولت اجرا شود.

در برخی ساختمان های قدیمی امکان نصب آسانسور خانگی در فضای بین راه پله ها وجود دارد. همچنین یکی دیگر از روش های نصب بالابر خانگی فضای خارج از ساختمان روی نما است. در این حالت فضای پیرامونی آسانسور خانگی باید پوشانده شود. 

آسانسور هیدرولیک

بالابر خانگی هیدرولیک

برای آشنایی بیشتر با انواع آسانسور خانگی و بالابر خانگی، همچنین سازندگان و فروشندگان آنها می توانید از طریق لینک زیر وارد صفحه مخصوص بالابر خانگی شوید. در این صفحه لیست کاملی از تولیدکنندگان بالابر و آسانسور خانگی هیدرولیک به همراه اطلاعات تماس آنها درج شده است. همچنین، مطالب مفید بسیاری درباره بالابرهای خانگی آورده شده است که می تواند برای علاقمندان بسیار مفید باشد.

قطعات آسانسور هیدرولیک

آسانسورهایی که با سیستم هیدرولیک عمل می کنند از یک یا دو جک هیدرولیک و یک واحد نیرومحرکه به نام پاور یونیت استفاده می کنند جک و پاوریونیت از طریق شلنگ (یا لوله ها) به هم متصل شده و روغن میان آنها در جریان خواهد بود. بنابراین قطعات اصلی آسانسور هیدرولیک را جک، پاوریونیت، شلنگ و روغن تشکیل می دهند. 

قیمت قطعات آسانسور هیدرولیک

تجهیزات و قطعات اصلی آسانسور هیدرولیک عبارت اند از جک، پاوریونیت، کارسلینگ، شلنگ و روغن هیدرولیک. برای آشنایی با تولیدکنندگان، واردکنندگان و فروشندگان و قیمت قطعات آسانسور هیدرولیک نگاهی به صفحه قطعات آسانسور بیاندازید.

شما می توانید در صفحه اختصاصی قطعات آسانسور، با لیست کامل قطعات مورد نیاز برای آسانسور و شرح و تصاویر کامل آنها آشنا شوید. همچنین آگهی ها و لیست شرکت های بازرگانی، تولیدکنندگان و فروشندگان قطعات آسانسور و اطلات تماس آنها را مشاهده کنید.

نصب آسانسور هیدرولیک

نصب آسانسورهای هیدرولیک مستلزم دانش فنی، تخصص و تجربه است. برخی از شرکت ها بطور تخصصی در زمینه طراحی، مونتاژ، نصب و راه اندازی آسانسورهای هیدرولیک فعالیت می کنند. اگرچه اصول نصب آسانسور تا حد زیادی یکسان بوده و بسیاری از رویه ها و پروتکل ها در نصب آسانسورهای کششی و هیدرولیک یکسان است. اما، بهتر است نصاب آسانسور هیدرولی با اصول و طرز کار سیستم های هیدرولیک آشنایی کافی را داشته باشد.

فیلم نصب آسانسور هیدرولیکی

نصب و راه اندازی آسانسور هیدرولیک

همانطور که عنوان شد برخی از شرکت ها و گروه های نصب آسانسور تمرکز خود را در بخش آسانسورهای هیدرولیک قرار داده اند. برای آشنایی و اطلاعات تماس شرکت های فروش و نصب آسانسور لینک زیر را لمس کنید.

سرویس و نگهداری آسانسور هیدرولیک

آسانسورهای هیدرولیک مانند سایر آسانسورها نیازمند یک برنامه سرویس و نگهداری دوره ای و منظم هستند. سویس و نگهداری آسانسورها با عملکرد هیدرولیک در چهارچوب مدونی که برای سیستم های کششی و سایر سیستم های آسانسور تنظیم شده صورت می گیرد. اگرچه بخش تجهیزات هیدرولیک مستلزم سرویس و بازدیدهای خاص مورد نیاز طبق دستورالعمل های فروشنده است. 

اسانسور هیدرولیک

سرویس آسانسور

سرویس و نگهداری آسانسور در تمام عمر کاری آن الزامی است. سرویس آسانسور باید بصورت ماهیانه و منظم توسط شرکت های دارای گواهی طراحی و مونتاژ و واجد صلاحیت انجام شود. برای آشنایی با قرارداد و چگونگی کار سرویس و نگهداری و همه نکات لازم  درباره آن صفحه سرویس و نگهداری را مشاهده کنید. همچنین می توانید با بسیاری از شرکت های متخصص در این زمینه آشنا شوید و اطلاعات تماس آنها را ملاحظه کنید.

سازنده آسانسور هیدرولیکی

آسانسورهای که با سیستم هیدرولیک عمل می کنند شامل بخش هایی عمومی مانند کابین، درب، ریل، سیم بکسل و متعلقات مکانیکی و الکتریکی هستند. این موارد عموما توسط واردکنندگان تخصصی یا تولیدکنندگان تامین می شود. بخش های هیدرولیک شامل جک و پاوریونیت باید توسط تولیدکنندگان تخصصی تامین شود. تولیدکنندگان هیدرولیک مخصوص آسانسور،با تولیدکنندگان هیدرولیک صنعتی کاملا متفاوت هستند. تخصص هیدرولیک و تخصص آسانسور هر دو لازمه اساسی بخش هیدرولیک آسانسور است.

لیست شرکت های آسانسور

شما می توانید از طریق لینک زیر وارد صفحه شرکت های سازنده، فروش و نصب انواع آسانسور شوید.

استاندارد آسانسور هیدرولیک

اخذ گواهی استاندارد آسانسورهای هیدورلیک، مانند استاندارد آساسنورهای کششی اجباری است. این مقررات از ابتدای اردیبهشت سال 1400 جاری شده است و کلیه ساختمان هایی که از این تاریخ به بعد پروانه گرفته اند، ملزم به اخذ تاییدیه استاندارد برای دریافت پایان کار هستند. استاندارد آسانسورهای هیدرولیکی وجوه مشابهت زیادی با سیستم های کششی دارد و بخش های نصب و ایمنی آسانسور را در بر میگیرد.

آسانسور هیدرولیکی

تفاوت قیمت آسانسور هیدرولیک و کششی

پرسش های متداول

چاله یا همان چاهک آسانسور هیدرولیک شرایط مشابهی با آسانسورهای کششی دارد. ارتفاع چاله آسانسور هیدرولیکی بطور معمول بین 140 تا 160 سانتیمتر در نظر گرفته می شود.

ابعاد کابین آسانسور هیدرولیک بر اساس استاندارد باید در هماهنگی با ظرفیت بار مفید تعیین شود. بدین ترتیب مساحت مفید کابین نباید از محدوده مجاز برای ظرفیت آسانسور تجاوز کند.

همین حالا محصولات و خدمات خود را معرفی کنید!

اگر در زمینه آسانسور، بالابر یا تجهیزات حمل و نقل صنعتی و ساختمانی مشغول به فعالیت هستید، می توانید به راحتی با چند کلیلک ساده و در کوتاه ترین زمان، بصورت کاملا رایگان آگهی خود را در سایت تخصصی بالاتور ثبت کنید. همین حالا این کار را انجام دهید!