آسانسور

درب آسانسور فرماتور
سیم بکسل فایفر
گوستاولف
تراول کابل دتوایلر
ریل مونته فرو
شرکت بوخر آسانسور هیدرولیک

همه چیز درباره آسانسور

آسانسور دستگاهی پرکاربرد در زندگی شهری معاصر است. وجود ساختمان هایی با چند طبقه که بخشی جدایی ناپذیر و شاید عمده معماری شهر ها را تشکیل می دهند اهمیت و ضرورت آسانسورها را مشخص کنند. ساختمان های مرتفع امروزی بدون آسانسورهایی که با اثربخشی و کارایی قابل قبول خدمت رسانی می کنند تقریبا غیر قابل تصور است. در این نوشته به بررسی همه جانبه دستگاه آسانسور پرداخته شده است. با ما برای کشف دنیای شگفت انگیز آسانسورها همراه باشید.

آسانسور لوکس و زیبا

طرز کار آسانسور

طرز کار آسانسور، کاملا بستگی به نوع مکانیزم و سیستم محرکه آن دارد. هدف در تمام سیستم های اسانسور جابجایی کابین در جهت بالا و پایین (عمودی) بین طبقات ساختمان است. در سیستم های کششی حرکت کابین با حرکت معکوس وزنه های تعادل جبرانی همراه است. در سیستم های هیدرولیک جابجایی کابین در نتیجه حرکت جک هیدرولیک با جریان روغن است. سیستم های اسکرو از طریق حرکت چرخشی یک میله پیچی داخل یک مهره ثابت (یا برعکس) صورت می گیرد و در نتیجه کابین در جهت بالا و پایین حرکت می کند.

فیلم طرز کار آسانسور

تعریف آسانسور و انواع آن

آسانسور چیست؟

آسانسور وسیله ای دائمی است برای جابجایی افراد و یا بار بین طبقات ساختمان. این وسیله دارای یک کابین است که مسافر و بار داخل آن قرار گرفته و از طریق یکی از مکانیزم های محرکه در مسیر قائم و مقید حرکت می کند. آسانسورها از نظر نحوه عملکرد انواع گوناگونی دارند. سیستم کششی را می توان متداول ترین نوع اسانسور دانست. برای طول مسیرهای کم و متوسط سیستم های هیدرولیک گزینه های محبوبی هستند. همچنین انواع گوناگون دیگری از مکانیزم های اسانسور وجود دارد که در این صفحه مفصلا شرح داده شده اند.

آسانسور مدرن

انواع آسانسور بر مبنای مکانیزم عملکرد

از اولین نمونه های ساخته شده اسانسور به شکل امروزی تا سیستم های مدرنی که در سال های اخیر توسعه داده شده اند انواع مکانیزم های عملکرد برای کاربردهای متفاوت توسعه یافته اند. در این بین برخی از مشهور ترین و متداولترین سیستم های عملکرد آسانسور عبارت اند از مکانیزم کششی (با وزنه تعادل)، مکانیزم هیدرولیک، مکانیزم وینچ، مکانیزم اسکرو و سیستم های مغناطیسی. در بین تمام این موارد دو نوع آسانسور کششی و هیدرولیک بیشترین کاربرد را دارند. در ادامه توضیح مختصری درباره هر یک از این دو نوع آسانسور ارائه شده است.

فیلم انواع آسانسور

انواع آسانسور بر مبنای مکانیزم

آسانسورهای هیدرولیک محبوبیت بسیار بالایی در بین مهندسین و بهره برداران دارند. اگر می خواهید اطلاعات کامل و همه جانبه درباره آسانسورهای هیدرولیک به دست آورید، تصاویر و ویدئوهای مرتبط و مشخصات و کاتالوگ های آنها را مطالعه کنید. و اگر قصد دارید با دنیای اعجاب انگیز اسانسورهای هیدرولیک آشنا شوید کافی است صفحه آسانسور هیدرولیک سایت بالاتور را مشاهده کنید.

آسانسور کششی

آسانسورهای کششی بیشترین کاربرد و تقاضا در این صنعت را دارند. سیستم های کششی با استفاده از یک موتور با گیربکس یا بدون گیربکس (گیرلس) عمل میکنند. کانسپت اصلی در مکانیزم آسانسورهای کششی بهره گیری از وزنه های تعادل برای جبران وزن کابین و بار آن است. سیستم به نحوی طراحی شده که با چرخش موتور کابین آسانسور در یک جهت و وزنه های تعادل در جهت دیگر حرکت میکنند. بدین ترتیب نیروی کمتری برای به حرکت درآوردن کابین مورد نیاز است.

آسانسور

آسانسور هیدرولیک

آسانسور هیدرولیک مانند تمام ماشین های دیگری که از سیستم هیدرولیک بهره می گیرند بر پایه دو فاکتور مهم جریان روغن و فشار هیدرولیک عمل می کنند. در این نوع آسانسور، کابین بصورت مستقیم یا غیرمستقیم از طریق جک هیدرولیک جابجا می شود. جریان روغن برای حرکت جک توسط پاوریونیت که متشکل از پمپ، موتور، شیرهای کنترل جریان، سایر ادوات هیدرولیک و البته مخزن روغن است تامین می شود. بنابراین مهمترین قطعات آسانسور هیدرولیک را جک و پاوریونیت هیدرولیک تشکیل می دهند. 

آسانسورهای هیدرولیک انواع گوناگونی دارند. مهمترین وجه تمایز بین انواع آسانسور هیدرولیک روش اتصال جک است. اسانسورهای هیدرولیک بر این مبنا به دو گروه با جک مستقیم و جک غیرمستقیم تقسیم می شوند. همچنین برخی از اسانسورهای هیدرولیک با جک در زیر کابین و برخی دیگر با جک در کنار کابین طراحی و اجرا می شوند.

 

اسانسور هیدرولیک

دنیای آسانسورهای هیدرولیک

آسانسورهای هیدرولیک محبوبیت بسیار بالایی در بین مهندسین و بهره برداران دارند. اگر می خواهید اطلاعات کامل و همه جانبه درباره آسانسورهای هیدرولیک به دست آورید، تصاویر و ویدئوهای مرتبط و مشخصات و کاتالوگ های آنها را مطالعه کنید. و اگر قصد دارید با دنیای اعجاب انگیز اسانسورهای هیدرولیک آشنا شوید کافی است صفحه آسانسور هیدرولیک سایت بالاتور را مشاهده کنید.

انواع آسانسور از نظر کاربرد

یکی از معیارهای مهم در دسته بندی انوع آسانسور کاربرد آنها است. البته آسانسورهایی با کاربردهای مشابه می توانند سیستم محرکه متفاوتی داشته باشند. برای مثال یک آسانسور مسافری می تواند از سیستم کششی یا سیستم هیدرولیک بهره ببرد. ولی در این مطلب آنچه مورد نظر است دسته بندی انواع آسانسور بر مبنای نوع کاربرد آنها است.

آسانسور

آسانسور مسافری

آسانسورهای مسافری معروف ترین، متداول ترین و پرکاربردترین نوع هستند که اکثر مردم هر روزه مورد استفاده قرار می دهند. آسانسورهای مسافری یا مسافر بر دستگاه های دائمی هستند که بمنظور جابجایی افراد بین طبقات در ساختمان نصب می شوند. آسانسورهای مسافری می توانند به تناسب محاسبات ترافیک و شرایط ساختمان ظرفیت های متفاوتی داشته باشند.

اسانسور

آسانسور باری و مسافری

آسانسور باری مسافری همانطور که از نامش پیداست مخصوص حمل بار طراحی شده و البته استفاده افراد (مسافر) نیز برای آن مجاز است. آسانسورهای باری مسافری در مقایسه با آسانسورهای مسافری از ظرفیت بار بیشتری برخوردارند. به دلیل نوع کاربری تزیینات کمتری داخل کابین آسانسور در نظر گرفته شده و بیشتر بر استحکام و دوام قطعات تشکیل دهنده آن تاکید می شود. این نوع اسانسورها در ساختمان های مسکونی، تجاری، کارخانجات، انبارها و فروشگاه ها مورد استفاده قرار میگیرند. 

اسانسور بار و مسافر

آسانسور ویلچر بر

آسانسور ویلچر بر یا همان آسانسور مخصوص حمل ویلچر در بسیاری از ساختمان های مسکونی و اداری و تجاری الزامی است. در واقع این دستگاه اسانسوری است که متناسب با استفاده افراد کم توان و معلولین با ویلچر طراحی شده است. ظرفیت اسانسور ویلچر بر باید 600 کیلوگرم معادل 8 نفر باشد و ابعاد مفید کابین باید عرض 110 و عمق 140 داشته باشد. همچنین نوع درب ها باید اتوماتیک باشد و عرض بازشوی درب 90 سانتمتر در نظر گرفته شود. اگرچه عرض 80 سانتیمتر نیز قابل قبول است.

آسانسور حمل ویلچر

آسانسور بیمارستانی

آسانسور بیمارستانی به آسانسورهایی که برای حمل برانکارد یا تحت بیمارستانی مناسب سازی شده اند اطلاق می شود. اسانسور حمل برانکارد در مقایسه با نوع تخت بر کوچکتر است و ظرفیت کمتری دارد. اسانسور حمل برانکارد می بایست مطابق استاندارد ظرفیت 1000 کیلوگرم داشته باشد. ابعاد کابین اسانسور برانکارد در تناسب با ظرفیت و برانکاردهای بیماربر باید عرض 110 و عمق 210 داشته باشد. 

آسانسور تحت بر

آسانسور خودروبر

آسانسور خودروبر می تواند در ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری و پارکینگ ها مورد استفاده قرار گیرد. بطور معمول چنانچه ارتفاع جابجایی نسبتا زیاد نباشد از سیستم های هیدرولیک استفاده می شود. ولی برای ارتفاع های بالا سیستم کششی مورد استفاده قرار می گیرد. ظرفیت اسانسورهای خودروبر از 2500 کیلوگرم تا 5000 کیلوگرم در نظر گرفته می شود. کابین باید ابعاد مناسب برای حمل انواع خودرور را دارا باشد. یکی از نکات مهم در طراحی آساسنور خودروبر تعبیه دو عددد پانل فرمان کابین در دو سمت آن است و همچنین تهویه مناسبی برای کابین های مسقف و چاه آسانسور باید در نظر گرفته شود.

آسانسور ماشین

بالابر

تعریف دقیقی که مشخص کننده تفاوت بین بالابر و اسانسور باشد در مراجع علمی و تخصصی وجود ندارد و گاه این دو واژه به عنوان معادل یه کار می روند. اما در ادبیات فنی و تخصصی و اصطلاح رایج بالابر را از آسانسور متفاوت می دانند. تفاوت اصلی بین بالابر و آسانسور در اصطلاحات رایج این است که عموما آسانسور را دستگاهی با شرایطو استاندارد ایمنی کافی برای حمل مسافر می دانند. در حالی که بالابرها را برای حمل بار در نظر می گیرند. البته بالابرهای خانگی، ویلچر بر و بالابرهای متحرک مخصوص حمل نفر برای سرویس کاملا متداول هستند. 

بالابرها را به دو گروه اصلی ثابت و متحرک تقسیم می کنند. بالابرهای خانگی، بالابر ویلچر بر، بالابر باری، بالابر مغازه ای و بالابرهای مون شارژ انواع بالابرهای ثابت هستند. بالابرهای متحرکی که افراد بر روی آن به ارتفاع دسترسی پیدا می کنند را معمولا بالابر متحرک سرویس یا بالابر نفربر می نامند. 

بالابر باربر صنعتی

انواع بالابر

برای آشنایی با انواع بالابر و تماس با شرکت های سازنده و فروشنده این نوع دستگاه، همچنین مشاهده انواع، مشخصات فنی، قیمت، تصاویر، کاتالوگ و ویدئوهای مرتبط و نکات مهم درباره خرید و ساخت و نگهداری انواع بالابرهای ثابت و متحرک وارد صفحه اختصاصی از طریق لینک زیر شوید.

قطعات آسانسور

قطعات و تجهیزات اسانسور شامل مواردی می شوند که تا حد زیادی به نوع و مکانیزم آن بستگی دارند. بعنوان مثال در سیستم های هیدرولیک تجهیزات نیرومحرکه شامل جک و پاوریونیت هیدرولیک است. در حالیکه در سیستم های کششی موتور اسانسور بخش اصلی نیرومحرکه را در بر میگیرد. در زیر فهرستی از قطعات اصلی اسانسور آورده شده است. برای آشنایی بیشتر با هر یک از قطعات می توانید به صفحه قطعات اسانسور مراجعه کنید یا صفحه اختصاصی هر یک از آنها را مشاهده کنید.

قطعات اصلی اسانسور کششی:

  • موتور
  • پایه موتور
  • فلکه
  • سیم بکسل ها و متعلقات

قطعات اصلی اسانسور هیدرولیک

  • جک هیدرولیک
  • پاوریونیت هیدرولیک
  • شلنگ هیدرولیک
  • روغن هیدرولیک
  • کابین و درب ها

کابین و درب

  • کابین
  • یوک کابین یا کارسلینگ
  • درب کابین
  • درب طبقات

قطعات مکانیکی

  • ریل و متعلقات
  • براکت و لقمه
  • پاراشوت
  • گاورنر
  • ضربه گیر

قطعات الکتریکی

  • تابلو فرمان
  • تراول کابل
  • جعبه ریویزیون
  • سنسورهای طبقات و حد
  • سنسور کابین

لیست قطعات آسانسور

شما می توانید در صفحه اختصاصی قطعات آسانسور، با لیست کامل قطعات مورد نیاز برای آسانسور و شرح و تصاویر کامل آنها آشنا شوید. همچنین آگهی ها و لیست شرکت های بازرگانی، تولیدکنندگان و فروشندگان قطعات آسانسور و اطلات تماس آنها را مشاهده کنید.

قیمت آسانسور

لیست شرکت های آسانسور

برای اطلاع از قیمت آسانسور مورد نیازتان باید با شرکت های متخصص فروش و نصب آسانسور تماس بگیرید. در صفحه اختصاصای انواع شرکت آسانسور و اطلاعات تماس آنها درج شده است. می توانید از طریق لینک زیر اطلاعات تماس و مشخصات بسیاری از شرکت های آسانسوری در منطقه خود را مشاهده کنید و با آنها برای اطلاع از مشخصات و قیمت اسانسور مورد نظرتان تماس بگیرید.

سرویس و نگهداری آسانسور

سرویس آسانسور

سرویس و نگهداری آسانسور در تمام عمر کاری آن الزامی است. سرویس آسانسور باید بصورت ماهیانه و منظم توسط شرکت های دارای گواهی طراحی و مونتاژ و واجد صلاحیت انجام شود. برای آشنایی با قرارداد و چگونگی کار سرویس و نگهداری و همه نکات لازم  درباره آن صفحه سرویس و نگهداری را مشاهده کنید. همچنین می توانید با بسیاری از شرکت های متخصص در این زمینه آشنا شوید و اطلاعات تماس آنها را ملاحظه کنید.

تعرفه سرویس و نگهداری آسانسور

هزینه سرویس آسانسور در چهارچوی یک قرارداد یک ساله تعیین می شود و برای 12 نوبت سرویس ماهیانه محاسبه می شود. برای مشخص کردن تعرفه سرویس می توان به نرخنامه سرویس و نگهداری آسانسور  مصوب سندیکای اسانسور و پله برقی ایران مراجعه کرد. می توانید این نرخنامه را از طریق لینک زیر مطالعه کرده و اطلاعات تکمیل و نمونه های کاربردی محاسبه شده را مشاهده کنید.

نصب آسانسور

نصب و راه اندازی اسانسور شامل مراحل متعددی است که اغلب در خلال تامین تجهیزات و قطعات صورت می گیرد. پیش از نصب قطعات باید محل اجرای آن آماده سازی شود. چاهک، اورهد و اتاقک موتورخانه باید بصورت کامل تاسیس و آماده شده و شرایط لازم برای مونتاژ و تعبیه قطعات فراهم شود. بطور معمول اولین گام در اجرا، نصب ریل های راهنما است. ریل ها بوسیله براکت و لقمه به آهنکشی چاه محکم می شوند. تمام اتصالات براکت و ریل باید از طریق لقمه های استاندارد صورت گیرفته و هر گونه اتصال جوشی کاملا غیرمجاز است. پس از اجرای ریل ها درب های طبقات و در ادامه یوک و کابین می توانند در محل درست نصب شده و پس از استقرار موتور سیم بکسل ها در محل مناسب خود تعبیه و محکم شوند. سیم بکسل ها توسط قلاب بکسل به یوک کابین و کادر وزنه تعادل بسته می شوند. 

پس از اتمام کارهای مکانیکی، نوبت به مرحله الکتریکی و راه اندازی می رسد. در این مرحله تابلوی فرمان پس از تعبیه در محل مناسب از طریق سیم کشی های استاندارد به بخش های الکتریکی آسانسور متصل می شود. سنسورهای، تراول کابل و کلیه اتصالات الکتریکی و سیم کشی ها در این مرحله انجام می شود.

چاه و چاهک آسانسور

چاه آسانسور

چاه آسانسور Elevator shaft به کل فضایی که محل قرار گیری تجهیزات و حرکت کابین از پایین ترین نقطه کف چاهک تا زیر سقف است گفته می شود. چاه، که به آن داکت اسانسور نیز می گویند باید مطابق الزامات استاندارد برای اسانسور احداث و آماده سازی شود. به هیچ عنوان نباید لوله کشی های ساختمان، تاسیسات و هرگونه قطعات دیگر در آن قرار گیرد.

چاهک آسانسور

چاهک آسانسور Pit به فضای تحتانی چاه آسانسور گفته می شود. چاه نباید با چاهک اشتباه گرفته شود. چاله واژه دیگری است که معادل چاهک اسانسور به کار می رود. ارتفاع چاهک اسانسور برابر با فاصله عمودی بین کف اولین ایستگاه آسانسور تا پایین ترین نقطه چاه است و بطور معمول بین 140 تا 200 سانتیمتر می باشد. تعیین دقیق ارتفاع چاهک آسانسور مطابق ضوابط استاندارد صورت می گیرد.

فضای بالاسری (اورهد)

فضای بالاسری بخش فوقانی چاه اسانسور است. ارتفاع بالاسری یا همان اورهد Over head برابر با فاصله کف آخرین ایستگاه تا سقف چاه است. بنابراین چاه  یا همان شفت شامل چاهک و اورهد و فضای مابین آنها یعنی طول مسیر حرکت اسانسور می شود.

استاندارد آسانسور

پیشگامان بازار

پرسش های متداول آسانسور

انواع آسانسور از نظر مکانیزم عملکرد را می توان به اسانسورهای کششی، اسانسورهای هیدرولیک، اسانسورهای وینچ، اسانسورهای مغناطیسی، اسانسورهای وکیوم، و اسانسورهای پیچی (اسکرو) دسته بندی کرد.

آسانسورهای هیدرولیک برای طول مسیرهای کم تا متوسط و سرعت نه چندان زیاد گزینه های مناسبی هستند. در حالیکه آسانسورهای کششی برای ساختمان های مرتفع و سرعت های بالا گزینه های ایده آلی هستند.

همین حالا محصولات و خدمات خود را معرفی کنید!

اگر در زمینه آسانسور، بالابر یا تجهیزات حمل و نقل صنعتی و ساختمانی مشغول به فعالیت هستید، می توانید به راحتی با چند کلیلک ساده و در کوتاه ترین زمان، بصورت کاملا رایگان آگهی خود را در سایت تخصصی بالاتور ثبت کنید. همین حالا این کار را انجام دهید!