بالابر ویلچر بر (جک معلول)
بالابر ویلچر بر یا همان جک معلول بخشی جدایی ناپذیر از معماری ساختمان های شهری امروزی است. اهمیت و ضرورت این دستگاه از دو زاویه مهم قابل بررسی است. جک معلول باید دارای ویژگی های کاربری مطلوب و همچنین ایمنی بالا باشد. از زاویه دوم این دستگاه عموما در فضای جلوی ساختمان نصب می شود و باید از نظر ظاهری با ویژگی های معماری ساختمان هماهنگ بوده و زیبایی خوبی داشته باشد. در این صفحه با برترین سازندگان و فروشندگان بالابر ویلچر بر جک معلول آشنا شوید.
همه چیز درباره بالابر ویلچربر (جک معلول)
جک معلول
جک معلول یکی از دستگاه های پرکاربرد در ساختمانن سازی و فضاهای عمومی شهر است که در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. به جز الزامات قانونی درباره جک معلول یا همان بالابر ویلچربر، نگاه معماران و سازندگان ساختمان نیز در رابطه با استفاده از این دستگاه تغییر یافته و اهمیت بالایی پیدا کرده است. در این ویدئو جک معلول محصول یکی از شرکت های معتبر بین المللی بطور کامل شرح داده شده است.
جک معلول چیست؟
جک معلول با نام های بالابر ولیچربر، جک بالابر معلولین و جک ویلچر نیز شناخته میشود. این دستگاه برای جابجایی افزاد کم توان یا سالخورده بین دو اختلاف تراز مورد استفاده قرار می گیرد. بکارگیری بالابر ویلچر بر، فضای تردد افراد با ویلچر را از رمپ بی نیاز میکند. در واقع نصب جک معلولین به جای احداث رمپ باعث صرفه جویی در فضا و هزینه می شود. در این صفحه میوتوانید با برترین سازندگان و عرضه کنندگان بالابرهای ویلچربر آشنا شوید و برای دریافت اطلاعات فنی لازم با آنها تماس بگیرید.
انواع جک معلولین
معمولا انواع جک معلول بر اساس مکانیزم شناخته میشوند. جک معلول با سیستم هیدرولیک و وینچ بیشتر شناخته شده و رایج هستند. انواع دیگری از جک های معلول با سیستم قیچی، اسکرو و دنده ای نیز وجود دارند که کمتر اجرا میشوند. همچنین می توان بالابر ویلچربر را بر اساس ظرفیت، نوع ورودی و ارتفاع جابجایی نیز دسته بندی کرد. در ادامه به توضیح هر یک از این نوع سیستم های متداول پرداخته می شود. همچنین مزایا و محدودیت های انواع جک معلول بصورت خلاصه شرح داده شده است.
جک معلول هیدرولیک
بهترین و رایج ترین سیستم برای جک معلول سیستم هیدرولیک است. بالابر معلول با سیستم هیدرولیک می تواند بصورت جک در کنار یا جک در زیر اجرا شود. مدل جک در کنار به دلیل سهولت اجرا و عدم نیاز به حفره جک در زیر، کاربرد بیشتری دارد. سیستم های هیدرولیک نسبت به سایر سیستم ها ایمنی بالاتری دارد. یکی از مزایای مهم جک بالابر معلول هیدرولیک، نرمی و کم صدایی نسبی در حرکت است.
همچنین در صورت نیاز می توان پاوریونیت دستگاه را که با شلنگ به آن متصل است در محلی دورتر از آن جای داد.
جک معلول وینچ
جک معلول با سیستم وینچ عملکرد ساده و قیمت پایینی دارد. با این وجود بهتر است در رابطه با نصب آن در مورد ایمنی دستگاه بررسی های بیشتری به عمل آید. بالابر معلول وینچ میتواند به یک موتور و گیربکس مجهز است. موتور گیربکس درام یا قرقره را به حرکت درآورده و سیم بکسل روی درام جمع یا باز می شود. با جمع شدن سیم بکسل کابین بالابر به سمت بالا حرکت میکند. و با باز شدن آن حرکت به سمت پایین صورت میگیرد. بنابراین موتور دستگاه باید بتواند در دو جهت حرکت کند. همچنین موتور بالابر باید حتما به ترمز مجهز شود. ترمز موتور باعث می شود تا هنگام دستور توقف بلافاصله موتور از حرکت باز ایستد.
جک معلول قیچی
جک معلولین با سیستم قیچی یکی دیگر از انواع بالابر ویلچربر است. مکانیزم حرکت قیچی نیز سیستم هیدرولیک است که با استفاده از یک الکتروموتور و پمپ عمل میکند و جک نسبتا کوتاهی را حرکت میدهد. مزیت این نوع سیستم جمع شدن آن در چاهک بالابر است. سیستم قیچی با پایین آمدن بطور کامل در چاهک بالابر جمع شده و مزاحمتی ایجاد نمی کند. البته این سیستم به دلیل نداشتن ریل های راهنما در حالت باز شده دارای لرزش و تکان است و این نکته مهمترین مشکل این سیستم است.
ابعاد جک معلول
ابعاد کفی (کابین) بالابر معلولین باید بگونه ای باشد که یک نفر با ویلچر و یک همراه را در براحتی در خود جای دهد. بهتر است با توجه به انواع گوناگون ویلچرهای دستی و برقی، بزرگترین سایز ویلچر مورد نظر قرار گیرد. همچنین باید فواصل اطمینان از طرفین لحاظ شود. توصیه میشود ابعاد مفید کابین کمتر از 85 در 120 سانتیمتر نباشد.
ابعاد جک معلول، همچنین به نوع ورود و خروج دستگاه وابسته است. ابعاد جک معلول برای دستگاه هایی که ورود و خروج ویلچر از دو صلع مجاور کابین انجام میشود باید بزرگتر باشد. ابعاد بزرگتر کابین جک معلولین در این حالت به این دلیل است که ویلچر باید امکان چرخش 90 درجه برای خروج را داشته باشو.
ابعاد جک معلول در پلان
برای تهیه نقشه و جانمایی و ابعاد جک معلول در پلان باید اندازه کل دستگاه را در نظر گرفت. همچنین لازم است فضاهای خالی (بادخور)، ناشاقولی ها و فواصل ایمنی جسم متحرک و ثابت در نظر گرفته شوند.
ابعاد کل دستگاه بستگی به نوع سیستم و تجهیزات دارد. بطور کلی توصیه میشود ابعاد فضای جک معلولین در پلان کمتر از 140 در 140 سانتیمتر نباشد تا نصب انواع سیستم ها امکانپذیر باشد.
جک معلول در ساختمان
الزام قانونی نصب بالابر ویلچر بر
از نظر مقررات ملی ساختمان و ضوابط شهرداری نصب جک معلولین در اختلاف سطح های مشخص شده الزامی است. بدون تعبیه بالابر ویلچر، مجوزهای لازم برای اخذ پایان کار شهرداری صادر نمیشود. از سوی دیگر این الزام از نظر معماری برای ایجاد امکان تردد برای معلولین و سالخوردگان کاملا بدیهی است. معماران و سازندگان ساختمان یا باید از رمپ (سطح شیب دار) استفاده کنند یا از راهکار اقتصادی جک معلولین. بنابراین بغیر از الزام قانونی، تعبیه جک معلولین در فضاهای مورد نیاز ساختمان را میتوان یک نیاز ضروری از نظر معماری دانست. در این میان برعهده سازندگان و مهندسین ناظر است که بر رعایت اصول ایمنی و فنی لازم در اجرای بالابر ویلچر بر دقت و نظارت کافی را داشته باشند.
صرفه جویی در فضا با جک معلول
بالابر معلولین یک راهکار اقتصادی برای جبران اختلاف سطح است. در صورتی که از جک معلول برای این منظور استفاده نشود باید سطح شیب دارد یا همان رمپ اجرا شود. سطح شیب دار مناسب برای حرکت ویلچر شیبی در حدود 8 درصد دارد. برای تامین این شیب فضای بسیار زیادی در ساختمان اشغال میشود. با یک براورد ساده، اقتصادی بودن و میزان صرفه جویی در فضا و هزینه با بکارگیری جک معلولین کاملا مشخص میشود.
ایمنی در بالابر معلولین
مهم نیست ترافیک کاری دستگاه بالابر ویلچربر چقدر است. حتی اگر بالابر یکبار در سال مورد استفاده قرار بگیرد هم باید کاملا ایمن باشد. فراموش نکنید که این دستگاه برای استفاده افراد کم توان یا سالخورده است. این موضوع حساسیت ایمنی در جک معلول را دوچندان میکند. دستگاه ویلچربر باید کاملا دارای شرایط ایمن بوده و به تجهیزات و قطعات ایمنی مجهز شود.
کابین بالابر ویلچر بر
کابین بالابر ویلچربر باید دارای ویژگی های ایمنی باشد. ابعاد کابین باید کاملا مناسب باشد. کف کابین جک معلول عموما با استفاده از ورق های آجدار ساخته میشود. این روش باعث میشود تا از لغزش ویلچر روی کابین جلوگیری شود. کابین حداقل در دو ضلعی که ورود و خروج انجام نمیشود باید به دیواره های محافظ مجهز شود. ارتفاع دیواره ها بهتر است از 90 سانتیمتر کمتر نباشد. همچنین دیواره ها بنحوی ساخته شوند که پوشش کامل (مثل ورق) گرفته شود.
کابین باید به شاسی های فرمان، ترمز اضطراری و دستگیره مجهز شود. برای توقف اضطراری بهتر است از شاسی استاپ قارچی استفاده شود. همچنین توصیه میشود برای ایمنی بیشتر شاسی های فرمان از نوع فشار دائم باشند. در این روش، باید دست روی شاسی باشد تا حرکت انجام شود و با برداشتن دست کابین از حرکت باز می ایستد.
زیبایی جک معلولین
یک نکته مهم در انتخاب بالابر معلولین باید مورد توجه قرار داد زیبایی است. معمولا جک معلول در ورودی های ساختمان در کنار پلکان نصب میشود. بنابراین، بالابر ویلچر باید هماهنگی مناسبی با نمای ساختمان و محوطه داشته باشد. خوش ساخت بودن، رنگ مناسب و جنس قطعات مورد استفاده در پلتفرم، تاثیر قابل توجی در زیبایی دستگاه خواهد داشت. امروزه برخی از شرکت ها و سازندگان بالابر ویلچر بر، طرح های بسیار زیبا و مناسبی در هماهنگی با شرایط معماری ساختمان های گوناگون طراحی و اجرا مینمایند. استفاده از المان هایی نظیر سنگ، سرامیک، شیشه و استیل میتواند جلوه های بصری بسیار زیبایی به این دستگاه ها و در نتیجه فضای معماری محوطه و ساختمان ببخشد.
محافظت در برابر بارندگی
یک نکته مهم در انتخاب بالابر معلولین باید مورد توجه قرار داد زیبایی است. معمولا جک معلول در ورودی های ساختمان در کنار پلکان نصب میشود. بنابراین، بالابر ویلچر باید هماهنگی مناسبی با نمای ساختمان و محوطه داشته باشد. خوش ساخت بودن، رنگ مناسب و جنس قطعات مورد استفاده در پلتفرم، تاثیر قابل توجی در زیبایی دستگاه خواهد داشت. امروزه برخی از شرکت ها و سازندگان بالابر ویلچر بر، طرح های بسیار زیبا و مناسبی در هماهنگی با شرایط معماری ساختمان های گوناگون طراحی و اجرا مینمایند. استفاده از المان هایی نظیر سنگ، سرامیک، شیشه و استیل میتواند جلوه های بصری بسیار زیبایی به این دستگاه ها و در نتیجه فضای معماری محوطه و ساختمان ببخشد.
پرسش های متداول جک معلول
جک معلول یا همان بالابر ویلچر بر دستگاهی است برای جابجایی افراد کم توان با ویلچر بین دو اختلاف سطح مشخص در فضای ساختمان یا معابر.
بالابرهای ویلچربر بسته به نوع سیستم و شرایط ساختمانی ابعاد متفاوتی دارند. در این مقاله ابعاد جک معلول بطور کامل شرح داده شده است.
تازه ترین مطالب بلاگ
- 5 مهر 1400بدون نظر
پاراشوت آسانسور،ترمز ایمنی
پاراشوت آسانسور وسیلهای برای محافظت از عملکرد ایمن آسانسور است و در شرایط اضطراری، هنگامی که سرعت کابین آسانسور بیش از سرعت تعیینشده توسط گاورنر کابین باشد یا طنابهای نگهدارنده تعلیق بریده شده یا شل است، کابین آسانسور را متوقف کرده و آن را در ریل راهنمای آسانسور نگه میدارد. ترمز ایمنی آسانسور نقش موثری […] - 2 مهر 1400بدون نظر
تفاوت قیمت آسانسور هیدرولیک و کششی
تفاوت قیمت آسانسور هیدرولیک و کششی یکی از موضوعات بحث بر انگیز همیشگی، تفاوت قیمت آسانسور هیدرولیک و کششی است. اگر به دنبال خرید آسانسوری باشید که امکان اجرای آن هم با سیستم کششی و هم سیستم هیدرولیک وجود داشته باشد احتمالا موضوعات گوناگونی از قبیل قیمت، کیفیت و کارآمدی، هزینه ها و ایمنی را […] - 1 مهر 1400بدون نظر
معایب آسانسور هیدرولیک
در این نوشته قصد داریم در رابطه با معایب آسانسور هیدرولیک تصویری واقعی ارائه کنیم. یکی از بحث های مهم در انتخاب نوع سیستم آسانسور بررسی مزایا و معایب انواع گوناگون است. ما پیشنهاد میکنیم از مفهوم مزایا و معایب در این بررسی ها استفاده نشود. زیرا انتخاب نوع سیستم آسانسور، موضوعی است که در […] - 30 شهریور 1400بدون نظر
درایو آسانسور
سازههای آسانسوری، سیستمهایی مکانیکی-الکترونیکی بسیار پیچیدهای هستند. که نصب و تعمیرات آن نیازمند دانش، تجربه و تخصص است. قطعات مکانیکی این دستگاه، موجب حرکت و انتقال نیرو شده و قطعات الکترونیکی به پردازش و ارسال فرمانهای مورد نیاز میپردازد. درایو آسانسور یکی از همان قطعات استراتژیک آسانسور بوده که تأثیر آن در کیفیت عملکرد دستگاه […] - 23 شهریور 1400بدون نظر
تابلو فرمان آسانسور
ساخت، تعبیه و بهرهبرداری از آسانسور در ساختمانها و بناهای بیش از 4 طبقه، طبق قانون نظام مهندسی و عمرانی، نیازمند داشتن دانش و اطلاعات کافی از قسمتهای مختلف تشکیلدهنده آن است. این قسمتها تمامی قطعات مکانیکی و الکترونیکی مورد استفاده را شامل شده و به مهندسین و سایر متخصصان آسانسور در راهاندازی و حل […] - 22 شهریور 1400بدون نظر
بهترین تابلو فرمان آسانسور
از آنجایی که آسانسور وسیلهای مکانیکی-الکترونیکی بسیار کاربردی است و بهجابهجایی افراد و بارها کمک میکند. استفاده از آن در بناها و سازههای تجاری، اداری، درمانی و مسکونی لازم و ضروری است. در این دستگاه از قطعات و اجزای مختلفی استفاده شده است تا بهترین کیفیت و کارایی را ارائه دهد. تابلو فرمان آسانسور یکی […] - 18 شهریور 1400بدون نظر
صفر تا صد نصب آسانسور
رؤیای انسان در گذشته، نقلوانتقال بدون صرف انرژی فراوان و به کمک عوامل خارجی بوده است. امروزه بسیاری از آن آرزوها، همچون آسانسور، به حقیقت درآمده و جامه عمل بر خود پوشاندهاند. آسانسور یکی از ضروریترین ابزارهای حملونقل مسافر در ساختمانها، ادارات، بیمارستانها، هتلها و کلیه بناهای بلند است. برجها، پاساژها، آسمانخراشهای تجاری، اداری و […] - 9 شهریور 1400بدون نظر
گاورنر آسانسور
امروزه آسانسورها ساختارهای پیچیدهتری پیدا کردهاند. امنیت جانی مسافران اولویت اول سازندگان آسانسورهاست. یکی از مهمترین قطعات آسانسور، قطعه جلوگیری از سرعت اضافی یا گاورنر آسانسور است. این قطعه به صورت اجباری در آسانسورها تعبیه میشود. برای ساخت و طراحی آسانسورها، قطعات زیادی استفاده میشوند. هر یک از این قطعات عمل به خصوصی انجام میدهند. […]